Een magische souvenirjacht: merchandise in Disneyland Parijs (2024)

Inhoudsopgave

  • 1 Een magische souvenirjacht: merchandise in Disneyland Parijs
    • 1.1 Disney Village: Een winkelbestemming op zich
    • 1.2 Souvenirs in het Disneyland Park
    • 1.3 Souvenirs in het Walt Disney Studios Park
    • 1.4 Welke souvenirs kan je kopen in Disneyland Parijs?
    • 1.5 Shop tips voor Disneyland Parijs
    • 1.7 KOM MET ONS IN CONTACT!
    • 1.8 Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking? We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets! Vul onderstaand formulier in en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Geef toe: Of je normaal gesproken nou van winkelen houdt of niet, één van de highlights van een bezoek aan Disneyland Parijs® is dat je een beetje magie mee naar huis kunt nemen in de vorm van een souvenir. Of je nu op zoek bent naar een knuffel, een gaaf T-shirt of een unieke mok: shoppen in Disneyland Parijs is fantastisch.

Je zal er zeker iets vinden dat je niet alleen zal herinneren aan je bezoek, maar dat ook uniek en exclusief is. Wil jij goed voorbereid de winkeltjes in straks? In dit artikel helpen we je op weg en zullen we de verschillende soorten boetieks en souvenirs uitleggen en we hebben nog wat handige tips voor je.

Disney Hotel New York: The Art Of Marvel​

Dit luxe Disney Hotel is in 2021 compleet gerenoveerd in Marvel stijl. Het ligt op slechts een steenworp afstand van Disney Village.

Twee nachten vanaf €1550,- (2 volwassenen + 2 kinderen)

Disney Newport Bay Club

Dit luxe Disney Hotel ligt direct aan het meer en op 15 minuten lopen van de parken. Fijn voor families die een grote kamer nodig hebben!

Twee nachten vanaf €1201,- (2 volwassenen + 2 kinderen)

Disney Sequoia Lodge

Disney Hotel met een gezellige knusse sfeer van een lodge in de natuur op slechts 15 minuten lopen van de parken.

Twee nachten vanaf €1061,- (2 volwassenen + 2 kinderen)

Disneyland Hotel

Koninklijk genieten in hét Disneyland Hotel, pal aan de ingang van het Disneyland Park. Compleet vernieuwd in 2024!

Twee nachten vanaf €1954,- (2 volwassenen + 2 kinderen)

Disney Hotel Santa Fe

Dit Disney Hotel in Cars thema is het goedkoopste hotel op loopafstand van de parken (zo'n 20 minuten). Geschikt voor grote families.

Twee nachten vanaf €987,- (2 volwassenen + 2 kinderen)

Disney Davy Crockett Ranch

Dit Disney bungalowpark ligt op 15 minuten rijden van de parken. De huisjes van de goedkoopste Disney accomodatie zijn vrij ruim en daardoor fijn voor families.

Twee nachten vanaf €827,- (2 volwassenen + 2 kinderen)

Previous slide

Next slide

Disney Village: Een winkelbestemming op zich

We beginnen met de grootste shopping mogelijkheid in heel Disneyland Parijs. Die vind je niet in- maar naast de beide parken: Disney Village. Disney Village is een waar paradijs voor shoppers en Disney fans. Naast een groot aantal restaurants vind je hier een grote verscheidenheid aan winkels waar je een zeer uitgebreid assortiment aan Disney merchandise kunt vinden.

Eén van de hoogtepunten is zonder twijfel de World of Disney Store. Deze gigantische winkel is schuin tegenover de ingang van Walt Disney Studios te vinden en is te herkennen aan een grote koepel op het dak. Hier vind je waarschijnlijk de meest uitgebreide selectie van Disneyland Parijs souvenirs. Of je nu op zoek bent naar kleding, speelgoed, decoratie of verzamelobjecten, deze winkel heeft het allemaal. In Disney Village vind je daarnaast bijvoorbeeld de Disney Store, met onder andere een zeer uitgebreid Star Wars assortiment, en de Disney Fashion Store met unieke Disney kleding.

Tip:ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Souvenirs in het Disneyland Park

Naast Disney Village zijn er ook een heleboel winkeltjes in het park zelf. Deze zijn per thema ingericht en bieden talloze souvenirs. Een greep uit de vele mogelijkheden in het Disneyland Park:

  • Constellations: Te vinden in Discovery Land, naast Buzz Lightyear Laser Blast. Hier vind je vooral veel Toy Story merchandise, maar er is ook een ruim assortiment van Marvel souvenirs
  • Harrington’s Fine China & Porcelains: Te vinden in Main Street U.S.A. Hier vind je unieke verzamelobjecten en aankleding voor in huis. Denk aan unieke schilderijen, snowglobes en miniaturen
  • Le Coffre du Capitaine: Bij de uitgang van Pirates of the Carribean vind je deze kleine thema boetiek. Voor echt piratenfans is hier genoeg te vinden, zoals kostuums, mokken en speelgoed, allemaal in een piraten thema

In totaal zijn er meer dan 25 winkels te vinden in het Disneyland Park. Te veel dus om op te noemen, maar ze hebben allemaal hun eigen thema. En hoewel een groot deel van het assortiment in de meeste winkels hetzelfde is, hebben de meeste toch unieke merchandise in het assortiment. Wil je dus echt zeker weten dat je de leukste souvenirs meeneemt? Sla dan geen winkeltjes over!

Souvenirs in het Walt Disney Studios Park

In het Walt Disney Studios Park vind je wat minder winkels dan in het Disneyland Park. In 10 verschillende boetieks scoor je hier de leukste souvenirs. Direct bij binnenkomst zijn er een aantal grote boetieks te vinden. De rest is verspreid door het park, meestal in- of vlak bij de attracties te vinden. Een kleine greep uit het totale aanbod:

  • Chez Marianne (Souvenirs de Paris): In Worlds of Pixar, vlak bij de Ratatouille attractie, vind je deze boetiek vol met souvenirs in het thema van de film en Parijs. Het aanbod is hier grotendeels zeer anders dan in de andere winkels
  • Mission Equipment: In de Avenger Campus, nabij de Spiderman achtbaan, vind je de Mission Equipment shop. Hier vind je een compleet Marvel aanbod, inclusief exclusieve items die alleen hier te verkrijgen zijn
  • Tower Hotel Gifts: Fan van de Tower of Terror? Dan is deze kleine boetiek de moeite waard, want je vindt hier een aantal Tower of Terror souvenirs, waaronder T-shirts en truien.

Tip: Boek een goedkoop hotel in de buurt met gratis shuttlebus vanaf €95 p.p. inclusief ontbijt en toegangsticket >>

Welke souvenirs kan je kopen in Disneyland Parijs?

Er zijn dus genoeg winkeltjes om souvenirs in te slaan, maar: welke souvenirs kan je er allemaal krijgen? Er is natuurlijk te veel om op te noemen, dus laten we de grootste categorieën opsommen:

  • Kleding: In Disneyland Parijs vind je een uitgebreid kledingaanbod voor zowel kinderen als volwassenen, maar je vindt er ook accessoires en sieraden. T-shirts, truien, petten, oorbellen, armbanden, babykleding en nog veel meer. Natuurlijk zijn al deze souvenirs voorzien van een unieke Disney print.
  • Knuffels: Knuffels zijn in Disneyland Parijs niet te missen. In elke winkel liggen ze, soms in gigantische bakken, stapels hoog. Er zijn van heel veel verschillende Disney figuren knuffels te verkrijgen.
  • Speelgoed: Net als knuffels is ook speelgoed in overvloed aanwezig in het assortiment van de boetieks. Of het nu speelgoedauto’s, puzzels of actiefiguren zijn, er is voor ieder wat wils
  • Decoratie: Wil je de magie van Disneyland Parijs naar je eigen huis brengen? Er is genoeg Disney decoratie, zoals beeldjes, fotolijsten, mokken en ander servies, dekens en muurstickers.
  • Verzamelobjecten: Disneyland Parijs is natuurlijk een waar paradijs voor verzamelaars. Naast de populaire Disney Pins die veelvuldig geruild worden, kun je ook andere verzamelobjecten vinden, zoals sleutelhangers en limited edition-items. Deze items zijn vaak geliefd bij verzamelaars en kunnen een unieke aanvulling zijn op je collectie.
  • Schrijfwaren: Voor school of voor thuis, dit is altijd handig, maar het mag ook best een beetje leuk zijn: Gelukkig biedt Disneyland Parijs notitieboekjes, pennen, potloden, gummen, linialen en agenda’s volledig in Disney stijl aan.

Shop tips voor Disneyland Parijs

Je kunt er alvast vanuit gaan dat je straks niet de enige bent die in de boetieks van Disneyland op de mooiste souvenirs jaagt. En dus moet je soms een beetje slim zijn. Met deze tips kan je onbezorgd shoppen voor de leukste merchandise, zonder stress:

  1. Shop wanneer anderen dat niet doen: De meeste mensen zoeken naar souvenirs tegen sluitingstijd. De winkels zijn dan ook bomvol. Wees daarom slim en shop aan het begin- of midden op de dag. Het is dan nog heel rustig in de winkels en zo kan je op je gemak de beste souvenirs spotten
  2. En als je dan bang bent dat je de hele dag met je souvenirs loopt te slepen: wees gerust. Met de bewaarservice van Disneyland Parijs kan je na 18.00 je aankopen ophalen in Disney Village, in plaats van ze meteen mee te nemen. Slaap je in een Disney Hotel? Nog beter! Dan worden de souvenirs namelijk gewoon daar naartoe gebracht. Deze service is helemaal gratis
  3. Scoor aanbiedingen in de Hotel boetieks: Soms verhuizen verouderde souvenirs van de normale winkels naar de boetieks in de Disney Hotels. Je vindt daar dus soms sterk afgeprijsde artikelen die in de parken zelf al niet meer te krijgen zijn

Al met al is het vinden van het perfecte souvenir in Disneyland Parijs een onvergetelijke ervaring op zich. Zorg dus dat je de boetieks niet overslaat, je zal er zeker iets bijzonders vinden!

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

💸 Boek hotel in de buurt vanaf €95 p.p. inclusief ontbijt en toegangsticket >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >>

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Of kijk hier beneden eens naar de aanbiedingen bij goedkope hotels in de buurt met gratis pendelbus.

B&B Hôtel

Disneyland Paris Partner Hotel met gratis shuttlebus van en naar de Disney® Parken. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Vanaf €94,90 incl. ontbijt en toegangsticket

Hôtel L’Élysée

Disneyland Paris Partner Hotel met gratis shuttlebus van en naar de Disney® Parken. Elegante Parijse inrichting in Grand Boulevard-stijl.

Vanaf €165,85 incl. ontbijt en toegangsticket

Adagio Aparthotel

Disneyland Paris Partner Hotel met een gratis shuttlebus van en naar de Disney Parken. Ideaal voor grote gezinnen en (vrienden)groepen.

Vanaf €166,90 incl. ontbijt en toegangsticket

Staycity Aparthotels Marne la Vallée

Disneyland Paris Partner Hotel met gratis shuttlebus van en naar de Disney® Parken en gratis parkeren.

Vanaf €146,25 incl. ontbijt en toegangsticket

Dream Castle Hotel

Kasteelhotel nabij Disneyland Paris met een shuttle van en naar de Disney® Parken. Binnenzwembad met wellness.

Vanaf €128,- incl. ontbijt en toegangsticket

Grand Magic Hotel

Hotel nabij Disneyland Paris met een shuttle van en naar de Disney Parken. Met een binnenzwembad.

Vanaf €128,- pp incl. ontbijt en toegangsticket

Explorers Fabulous Hotel

Hotel nabij Disneyland Paris met gratis shuttlebus van en naar de Disney Parken. Met een indoor aquapark, speelparadijs en 6D-bioscoop!

Vanaf €125,- pp incl. ontbijt en toegangsticket

Campanile Hotel

Hotel nabij Disneyland Paris met gratis shuttlebus van en naar de Disney Parken. Een familiehotel in Franse stijl, in een charmante omgeving.

Vanaf €108,40 incl. ontbijt en toegangsticket

Previous slide

Next slide

Een magische souvenirjacht: merchandise in Disneyland Parijs (1)

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Een magische souvenirjacht: merchandise in Disneyland Parijs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6638

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.